Colectarea gratuita a deseului - Informatii privind DEEE

1.     Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.

Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

1.1.  Cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE.

1.2.  Colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEEE, direct de catre Mediagalaxy (conform pct. 1.3 si 1.4) si prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE.

1.3.  Clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie. Astfel, Mediagalaxy aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat. Clientii Mediagalaxy pot preda DEEE echivalent in toate magazinele Mediagalaxy .

1.4.  Media Galaxy asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit, fara obligatia acestora de a cumpara EEE(echipament electric sau electronic) de tip echivalent, a DEEE de dimensiuni foarte mici in cadrul tuturor magazinelor Mediagalaxy.

1.5.  Simbolul care indica faptul ca echipamentele electrice si electronice fac obiectul unei colectari separate reprezinta o pubela cu roti barata cu o cruce, ca in imaginea de mai jos:

DEEE

1.6.  Aceasta pictograma indica faptul ca DEEE nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate.

1.7  Informatiile fac referire la comertul online.

1.8  Pentru produsele comercializate direct in magazine, modalitatea de colectare a deseurilor este afisata in fiecare locatie.