Contul meu
Cosul meu
Te rugam sa astepti...
Cea mai variata gama de produse*

Renuntarea la cumparare

 1.   Cadrul legal

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate la distanta:

Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Se recomanda ca produsul returnat sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

2.   Exceptiile

Nu pot fi denuntate contractele care au ca obiect furnizarea urmatoarelor categorii de produse:

a. Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului). Produsul nou se livreaza dupa primirea si verificarea celui returnat intr-un termen de maxim 14 zile. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

b. Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate;

c. Produse marca Apple (iPhone / iPad / iPod etc) al caror software a fost activat;

d. Cartuse desigilate;

e. Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;

f. Servere sau accesorii pentru acestea;

g. Produse aduse pe comenzi speciale;

h. Produse de ingrijire personala sau accesorii medicale desigilate: aparate de tuns, aparate de ras, epilatoare, perii rotative, termometre, etc.

I. Furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

j. In cazul pachetelor ce contin console cu jocuri, se va accepta returului pachetului doar in situatia in care jocurile sunt sigilate. In cazul in care s-au desigilat jocurile, din valoarea pachetului se va scadea valoarea jocurilor.

k. Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.

Pentru produsele returnate folosite se va face diminuarea valorii conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3

 

3.   Exercitarea dreptului de retragere

  1. Clientul preda produsul in magazin in baza unui proces verbal de predare primire
  2. Decizia de acceptare/respingere RMA va fi luata de catre Departamentul Retur Online, dupa receptia produsului la Depozitul Central
  3. Comunicarea cu clientul se va face in scris pe adresa de e-mail cu care s-a efectuat comanda initiala.

 

4.   Costuri si taxe speciale pentru renuntarea la cumparare

Nota (daca defectul de nefunctionare este semnalat in primele 48 ore de la receptie)

 

5.   Rambursarea sumelor