Contul meu
Cosul meu
Te rugam sa astepti...
Cea mai variata gama de produse*

Servicii de instalare la domiciliu

Condiţii de efectuare a serviciului de instalare aer conditionat

 

Te bucuri de cumparaturile facute, fara nicio bataie de cap in privinta instalarii acestora! Cu Media Galaxy, beneficiezi de servicii de instalare la domiciliu in baza urmatoarelor conditii si prevederi:

Pentru ca stim cat de important este timpul tau, am creat un sistem rapid prin intermediul caruia te poti programa:

 1. pe loc, in magazinul din care ai achizitionat produsele. Termenul de programare este de 3-5 zile lucratoare de la inregistrarea tichetului de instalare la magazin.
 2. daca ti-ai achizitionat serviciul din magazinul online, vei primi un SMS cu detalii privind programarea instalarii imediat dupa livrarea produsului comandat la domiciliu.
   

Condiţii de efectuare a serviciului de instalare aer conditionat                                     

Termenul de montaj se refera la zile lucratoare si se calculează începând cu ziua lucratoare următoare efectuarii inregistrarii tichetului de instalare.

Zilele lucratoare sunt de luni pana vineri.

Materiale incluse in serviciul de montaj standard

 1. Traseu frigorific din ţeava de cupru si izolaţie termica in limita a 3 ml
 2. Furtun scurgere condens
 3. Cablu electric 3ml pentru conexiunile dintre unitatea interioara si cea exterioara
 4. Consola pentru unitatea exterioara inclusiv sistemul de prindere
 5. Banda matisat
 6. Stecher
 7. Cablu alimentare unitatea interna 1m

Nota: aparatele care au kit de montaj inclus dispun deja de traseu frigorific 3ml, furtun scurgere, cablu electric de conexiune, banda matisat, cablu unitate interna. Nu se se vor livra suplimentar.

Manopera de instalare standard presupune:

 1. Executarea unei singure găuri in peretele exterior pentru aparat monosplit, respectiv doua găuri pentru dublusplit.
 2. Amplasarea unitatii exterioare si unitatii interioare in limita traseului frigorific de 3m (monosplit), 6m (dublusplit).
 3. Badijonarea traseului frigorific (in limita de 3ml de traseu).
 4. Efectuarea probei de funcţionare si explicarea principalelor facilitaţi ale acestuia
 5. Instalarea se va face respectând legislaţia in domeniu (nu se vor perfora grinzi sau stâlpi de beton si nu se executa lucrări care pun in pericol rezistenta clădirii si siguranţa membrilor echipei de instalare).
 6. Unitatea exterioara se fixeaza pe peretele exterior cat mai aproape de unitatea interioara si numai intr-un loc accesibil pentru montare si intervenţii (imediat sub fereastra, in locuri in care sa nu fie periclitata integritatea instalatorului, sa nu existe pericol de accidentare).
 7. Montajele care necesita folosirea schelelor, scărilor, nacelelor, sau a alpinistilor, nu sunt incluse in instalarea standard.
 8. Deplasarea echipei de montaj fara costuri din partea clientului numai in localitatea in care s-a efectuat vanzarea din magazin. Pentru comenzile on-line nu se percepe taxa de deplasare daca instalarea se efectueaza in localitati in care exista magazin Altex sau Media Galaxy.

Lucrările, materialele si accesoriile suplimentare montajului standard, daca se pot efectua, vor fi suportate de client după cum urmeaza:

In cazul in care la data programata nu se poate realiza montajul din următoarele cauze: cumpărătorul nu este la domiciliu, produsul nu a fost livrat inca de firma de curierat, nu sunt condiţii pentru a se efectua montajul standard, cumpărătorul nu prezintă documentele originale de achiziţie ale aparatului si serviciului, costul deplasării suplimentare, la o data ulterioara, va fi suportat de către client si este in valoare de 60 RON

Intervalul de timp anuntat pentru efectuarea montajului poate suferi modificări datorita unor condiţii de trafic, atmosferice sau a unor evenimente provocate de terte parti, sau datorita volumului mare de solicitari.

NU sunt incluse in montajul standard manopera si materialele aferente reparaţiilor de zidărie (tencuieli, vopseluri, tapete etc.), lucrări de modificare si reparare a instalaţiei electrice a imobilului, operaţii de modificare a poziţiei unor obiecte ce restricţionează montajul (ex.mobila), repozitionarea ulterioara a aparatului dupa montaj, lucrări de curăţenie ca urmare a producerii de praf, lucrări de mascare a traseului frigorific (cu rigips, canale speciale, etc.), demontare geamuri termopane, etc.

Clientul trebuie sa asigure conditii de lucru corespunzatoare echipei de montaj.

Clientul isi asuma responsabilitatea pentru riscurile sau posibilele deteriorari produse zidariei, retelei electrice, de gaz , apa si canal, etc. ce pot aparea in urma montajului in locul ales de client.

Orice reclamatie privind calitatea/intarzierea serviciului de montaj se poate face telefonic la Call Center la numarul de telefon 021-9197.

Achiziţionarea serviciului de instalare aer presupune acordul asupra prezentelor condiţii de efectuare a instalării. Clientul este de acord cu prelucrarea datelor personale de catre Altex Romania, Altex Service Center si a subcontractorilor acestora in vederea executarii prestatiilor contractate. Datele personale nu vor fi instrainate catre alti terti si nu vor parasi teritoriul Romaniei.

Pentru a beneficia de garantie, aparatele de aer conditionat trebuie montate numai de catre firme autorizate pentru aceste activitati.

Serviciul de instalare aer conditionat este disponibil in judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti + Ilfov, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea.