Solid State Drive (SSD)

(81 produse)
  81 produse

   

  Solid State Drive (SSD) la cel mai mic pret din Romania


  Daca te intrebi ce este un ssd, cel mai simplu mod de definire este urmatorul: un ssd  sau ”solid state drive” este o unitate de stocare a datelor, asemanatoare cu stick-urile de memorie USB. Aceasta este de fapt si principala diferenta dintre hdd vs ssd – un ssd pc foloseste microcipuri pentru a retine datele, spre deosebire de HDD care foloseste un disc de stocare. 

   

  De ce ai nevoie de un ssd laptop?

  Un ssd laptop ajuta sistemul de operare sa functioneze mult mai rapid, de la soft-uri de editare foto-video, pana la aplicatii multimedia sau chiar gaming – daca vrei un upgrade pentru laptopul tau de gaming, ar trebui sa te orientezi catre o memorie ssd laptop.

   

  Cat costa o memorie ssd?

  Pretul unui ssd portabil difera in functie de capacitatea sa – un ssd 1tb va fi mult mai scump decat unul de 256 gb. Un alt criteriu care influenteaza ssd preturi este tipul ei – NAND, SLC, MLC, DRAM, memorie ssd m2, etc.

   

  Care este cel mai bun ssd pc?

  Cel mai bun ssd pc este cel care se pliaza pe nevoile tale. In acest sens, exista mai multe tipuri de ssd: o memorie ssd NAND permite ca informatia sa fie pastrata chiar si dupa ce a fost oprit laptopul, un hard ssd tip SLC este utilizat in industriile in care este nevoie de o performanta sporita si o durata de viata indelungata, memorie ssd pc tip MLC este recomandata pentru utilizatorii care cauta ceva ieftin, iar cele de tip DRAM asigura o accelerare a aplicatiilor.

   

  Ssd ieftin – cat de eficient este?

  Un ssd ieftin nu inseamna un ssd mai putin performant. Daca ai nevoie de ssd mic pentru utilizarea zilnica, unul de tip MLC iti va fi mai mult decat suficient. Important este sa alegi o memorie stocare ssd in functie de nevoile tale, nu de pret.

   

  Aboneaza-te la newsletter-ul nostru pentru a afla cele mai noi oferte ?i promo?ii la  Solid State Drive (SSD)!

   

   

  Intrebari frecvente

  O memorie ssd poate fi vazuta ca o versiune mai eficienta a unei memorii flash tip USB, care stocheaza datele in memorii non volatile. De multe ori, ssd este comparat cu un hdd, insa are mult mai multe avantaje: este mai rapid, mai usor si mai silentios.

  Montarea unei memorii ssd se realizeaza doar de catre un specialist, dupa instructiunile producatorului. Este necesara deschiderea carcasei pc-ului, plasarea ssd-ului si a cablurilor in locul si inchiderea carcasei. In cazul laptopurilor, memoria ssd are un compartiment special de aproximativ 2.5 inch unde trebuie introdus.