Termeni de utilizare

Termeni si condiții de utilizare a site-ului www.mediagalaxy.ro

1. Definiții

In cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

MARCI INREGISTRATE: reprezintă mărcile înregistrate ale ALTEX ROMANIA S.R.L., cum ar fi, dar fără a se limita la denumirile Media Galaxy si Altex.

SITE: reprezintă SITE-ul Internet aparținând ALTEX ROMANIA SRL, care se afla la adresa www.mediagalaxy.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile si produsele oferite / asigurate de către societate in rețeaua magazinelor Media Galaxy.

ALTEX: reprezintă societatea ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul in Sos. București Nord, Nr. 10, Global City Business Park, Clădirea O1, Et.10, Voluntari, Ilfov, înregistrata la Registrul Comerțului București sub nr. J23/2611/2016 si având Codul Unic de Înregistrare 2864518, atribut fiscal RO, denumita in continuare Societatea;

COMANDA: documentul electronic prin care Utilizatorul transmite prin intermediul SITE-ului intenția sa de a achiziționa produse de pe SITE. Societatea isi rezerva dreptul de a inregistra si livra comanda a carei valoare totala este de minimum 20 Lei, fara a include taxele de transport, daca este cazul. In caz contrar, comanda nu este considerata plasata pe SITE in mod valabil.

CONT: sectiunea din site formata din adresa de e-mail si parola care permite Cumparatorului sa plaseze comenzi, lase recenzii cu privire la produsele si/sau serviciile achizitionate, adreseze intrebari sau comentarii, formuleze cereri de retur si care contine date personale ale Utilizatorului; date de livrare si facturare; istoricul Comenzilor; rezervari de produse in magazinele fizice din teritoriu; vouchere valabile; sesizari si reclamatii; cereri de returnare produse; produse favorite; cereri intiate privind beneficiul 1x Diferenta; informatii despre carduri de credit salvate; abonare la Newsletter. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate si nu vor fi incredintate niciunei terte persoane, fiind raspunzator de integritatea si pastrarea acestora.

CUMPĂRĂTOR: persoana fizică care are vârsta peste 18 ani ce achizitioneaza un produs sau mai multe produse de pe SITE in calitate de consumator, in scopuri in afara oricarei activitati comerciale, industriale, de productie, artizanale ori liberale, in vederea utilizarii produselor achizitionate in mod exclusiv in scop personal si de uz casnic, conform art. 5.1. din prezentul document, sau persoană fizică autorizată/ persoana juridică, precum și orice altă entitate ce achiziționează produse de pe SITE, in scopuri specifice activitatii sale comerciale sau profesionale, conform art. 5.2. din prezentul document, neavand potrivit legii calitatea de consumator.

CONTINUT ILEGAL – orice fel de Continut contrar regulilor stabilite in art. 2.2. din prezentul document si/ sau contrar reglementarilor legale in vigoare (conform Regulamentul privind serviciile digitale - DSA).

SERVICII: serviciile ce pot fi achizitionate de la MEDIA GALAXY, inclusiv cele ce se pot achizitiona de pe SITE – disponibile inclusiv aici: https://mediagalaxy.ro/servicii-instalare-domiciliu/pag/ - termenii si conditiile prezente la adresa mentionata anterior fac parte integranta din prezentul document.

COSUL MEU: sectiune din site/cont care permite Utilizatorului sa adauge produse pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau ulterior, ori servicii (cum ar fi extragarantii sau donatii pentru cauze sustinute de partenerii nostri). In cazul produselor adaugate in cos, Utilizatorul beneficiaza de servicii de urmarire a acestora; in acest sens, Utilizatorul va primi comunicari comerciale din partea Media Galaxy in vederea  finalizarii comenzii, in interesul legitim al ALTEX de a clarifica situatia acestei vanzari initiate de catre Utilizator, dar inca nefinalizate.

FAVORITE: sectiunea din site in care Utilizatorul inregistreaza produse preferate sau pe care doreste sa le achizitioneze la un moment ulterior sau pe care le urmareste o perioada de timp in vederea achizitionarii la cel mai avantajos pret.

Recomandarile de produse pentru pachete functioneaza pe principiul: produs de baza si produs atasat, produsul atasat este un produs complemetar produsului de baza.

Exemplu: daca avem produsul de baza televizor, produsul atasat va fi un suport de perete. Recomandarile produselor atasate sunt bazate pe 3 principii: compatibilitate, relevanta, optimizare. Compatibilitate: sunt afisate doar produsele compatibile cu produsul de baza.Relevanta: recomandarile sunt filtrate mai departe pe baza relevantei pentru Utilizator, astfel sunt limitate in plus optiunile de afisare pentru produsele atasate. Optimizare: ultimul nivel de filtrare fiind setat bazat pe probabilitatea de cumparare, sunt afisate produsele care au istoric de preformanta bun

INTREBARE: solicitarea scrisa a unor informatii de catre un UTILIZATOR cu privire la un produs sau serviciu disponibil pe SITE sau in magazinele fizice Media Galaxy, dar mentionat pe SITE ce trebuie sa respecte Regulile Media Galaxy privind recenziile .

RECENZIE / REVIEW: evaluarea scrisa a unui UTILIZATOR cu privire la un produs sau serviciu achizitionat de acesta de pe SITE sau din magazinele fizice Media Galaxy, ce trebuie sa respecte Regulile Media Galaxy privind recenziile.

RATING: modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui UTILIZATOR fata de un produs sau serviciu achizitionat de acesta de pe SITE sau din magazinele fizice Media Galaxy. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs/serviciu putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele si se acorda odata cu RECENZIA. 

RATING TOTAL: punctajul total acordat de UTILIZATORII care au achizitionat un produs sau serviciu de pe SITE sau din magazinele fizice Media Galaxy.

TAXA VERDE: valoarea exprimata in lei ce este platita de catre Media Galaxy societatii autorizate cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Sistem de Garanție – Returnare sau SGR – sistem unic la nivel național conceput, implementat și administrat de catre Administratorul SGR (RETURO SISTEM GARANTIE RETURNARE S.A.), obligatoriu incepand cu data de 30 noiembrie 2023, prin care Cumparatorul, in calitate de consumator sau utilizator final ce achizitioneaza pentru consum propriu, Produse in Ambalaje SGR, plateste catre Media Galaxy o Garantie SGR la momentul achizitionarii unui Produs in Ambalaj SGR. Valoarea Garantiei SGR va fi restituita Cumparatorului atunci cand acesta din urma va returna Ambalajul SGR la un Punct de Returnare.

Produs in Ambalaj SGR – o singura unitate de produs imbuteliata intr-un singur Ambalaj SGR, vanduta de catre Media Galaxy.

Ambalaj SGR – Ambalaj primar nereutilizabil din sticla, plastic sau metal, cu volume cuprinse intre 0,1 l şi 3 l inclusiv, utilizat pentru bere, mixuri de bere, mixuri de bauturi alcoolice, cidru, alte bauturi fermentate, sucuri, nectaruri, bauturi racoritoare, ape minerale şi ape de baut de orice fel, vinuri şi spirtoase, care are aplicat marcajul SGR in conformitate cu legislația aplicabila. Nu fac obiectul SGR urmatoarele: pahare pentru bauturi, ambalaje de tip pouches – ambalaje flexibile de tip punga in straturi, bag-in-box – bauturi in cutie inchisa de carton si orice alt ambalaj care nu isi poate pastra forma dupa golire; ambalajul se considera deseu de ambalaj atunci cand este predat spre reciclare.

Garantia SGR – suma platita Media Galaxy de catre Cumparator, la momentul achizitionarii unui Produs in Ambalaj SGR, separata de pretul produsului, gestionata in cadrul SGR prin intermediul Administratorului SGR şi care este restituita integral Cumparatorului la momentul returnarii Ambalajului SGR la un Punct de Returnare. Cumparatorii au posibilitatea de a returna Ambalajul SGR in vederea restituirii valorii Garantiei SGR in cadrul oricarui Punct de Returnare de pe teritoriul Romaniei. Incepand cu data intrarii in functiune a SGR, respectiv 30 noiembrie 2023, valoarea Garantiei SGR este in cuantum de 0,5 lei pentru toate tipurile de Ambalaj SGR. Valoarea Garantiei SGR va putea fi modificata, in conditiile legii.

Punct de Returnare – Spatiu organizat şi gestionat de catre unul sau mai mulți comercianti, respectiv de comercianti in parteneriat cu unitati administrativ teritoriale sau asociatii de dezvoltare intercomunitara, in care Ambalajele SGR sunt returnate de catre Cumparator, in vederea restituirii valorii Garantiei SGR. Potrivit legii, Media Galaxy nu are obligatia sa organizeze Puncte de Returnare si nici sa preia Ambalaje SGR. Cumparatorii au posibilitatea de a returna Ambalajul SGR in vederea restituirii valorii Garantiei SGR in cadrul oricarui Punct de Returnare de pe teritoriul Romaniei.

MODERARE A CONŢINUTULUI: înseamnă activităţile, automatizate sau neautomatizate, întreprinse de ALTEX cu scopul, în special, de a detecta, identifica şi aborda conţinutul ilegal sau informaţiile incompatibile cu condiţiile prezentului document furnizate pe Site, inclusiv măsurile luate care afectează disponibilitatea, vizibilitatea şi accesibilitatea conţinutului ilegal respectiv sau a informaţiilor respective, cum ar fi blocarea accesului la conţinut şi la informaţiile respective sau eliminarea acestora, ori măsurile luate care afectează capacitatea Utilizatorilor de a furniza informaţiile respective sau de a utiliza Site-ul.

PRET DE VANZARE: contravaloarea produsului, pretinsa si solicitata de catre ALTEX Cumparatorului/Utilizatorului, afisata in pagina produsului din site, respectiv in eticheta de prezentare pentru produsele expuse in magazinele Media Galaxy. ALTEX poate afisa distinct, intr-un mod vizibil, cuantumul valoric al diferentei dintre Pretul de Vanzare si PRP.

PRET DE VANZARE RECOMANDAT DE PRODUCATOR/ “PRP” / “RRP”: este pretul de revanzare al produsului, asa cum a fost recomandat/transmis direct de catre producator si/sau prin intermediul distribuitorului. PRET DE VANZARE comunicat de catre Media Galaxy si solicitat Cumparatorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat este stabilit in mod independent de catre Media Galaxy, in functie de propria sa politica comerciala. Scopul unic al aceste informatii este de a sprijini Cumparatorul/  Utilizatorul in decizia de cumparare a produsului. Cumparatorul/ Utilizatorul intelege ca marcarea mai putin evidenta a acestei informatii nu este de natura de produca confuzie si ca, in luarea deciziei de cumparare a produsului, Cumparatorul/ Utilizatorul trebuie sa aiba in vedere strict PRET DE VANZARE comunicat de catre Media Galaxy si solicitat Cumparatorului/ Utilizatorului pentru produsul comercializat.

PRODUS: orice Produs listat pe Site, inclusiv produsele si serviciile menționate in Comanda, care urmează a fi furnizate de catre Vânzător (Altex sau, după caz, Partener), Cumpărătorului ca urmare a Contractului încheiat în urma transmiterii Clientului confirmarea Comenzii. Produsele comercializate pe Site-ul Media Galaxy de catre Vanzator din categoriile bauturilor alcoolice si energizante se adreseaza in mod exclusiv persoanelor cu varsta peste 18 ani. Legislatia in vigoare interzice minorilor achizitionarea bauturilor alcoolice, precum si a bauturilor energizante. In momentul cautarii pe Site a categoriilor de produse mentionate, Utilizatorul declara pe propria raspundere ca are varsta peste 18 ani si ca prin accesarea Site-ului in vederea achizitionarii bauturilor alcoolice si/ sau bauturilor energizante nu incalca prevederile legale in vigoare. Comanda plasate pe Site-ul Media Galaxy poate fi anulata in orice moment de Vanzator in masura in care exista indicii clare referitor la faptul ca perosana care a plasat comanda pe Site este minor.

PRODUS EXPUS: sunt produse in stare de functionare buna, desigilate si expuse/ prezentate in spatii special amenajate in magazinele Media Galaxy, in vederea testarii si utilizarii acestora de catre Utilizatorii Media Galaxy. Totodata, aceste produse pot prezenta etichete deteriorate si/sau defecte estetice pe suprafetele exterioare, precum zgarieturi fine sau accentuate, urme de uzura/montaj si/sau matuiri/pete, care nu sunt de natura sa afecteze calitatea si functionalitatea produselor. Utilizatorul este informat despre aceste particularitati in descrierea produselor pe SITE, beneficiind de un pret avantajos la achizitia acestora, precum si de posibilitatea de retur, in conditiile prevazute prin prezentul document.

PRODUS RESIGILAT: sunt produse in stare de functionare buna, desigilate sau testate la livrare de catre Utilizator in vederea determinarii naturii, caracteristicilor si functionarii acestora, ale caror ambalaje originale au fost desigilate si/sau prezinta deteriorari rezultate din manipularea acestora in timpul transportului. Totodata, aceste produse pot prezenta etichete deteriorate si/sau defecte estetice pe suprafetele produselor, precum zgarieturi fine sau accentuate, urme de montaj si/sau matuiri/pete, care nu sunt de natura sa afecteze calitatea si functionalitatea produselor. Utilizatorul este informat despre aceste particularitati in descrierea produselor pe SITE, beneficiind de un pret avantajos la achizitia acestora, precum si de posibilitatea de retur, in conditiile prevazute prin prezentul document.

SUPER PREȚ: acest produs are un preț competitiv în baza monitorizărilor interne zilnice.

SERVICII: serviciile ce pot fi achizitionate de la Media Galaxy, inclusiv cele ce se pot achizitiona de pe SITE – disponibile inclusiv aici: https://altex.ro/servicii-instalare-domiciliu/pag/ - termenii si conditiile prezente la adresa mentionata anterior fac parte integranta din prezentul document.

CONT: sectiunea din site formata din adresa de e-mail si parola care permite Cumparatorului sa plaseze comenzi, lase recenzii cu privire la produsele si/sau serviciile achizitionate, adreseze intrebari sau comentarii, formuleze cereri de retur si care contine date personale ale Utilizatorului; date de livrare si facturare; istoricul Comenzilor; rezervari de produse in magazinele fizice din teritoriu; vouchere valabile; sesizari si reclamatii; cereri de returnare produse; produse favorite; cereri intiate privind beneficiul 1x Diferenta; informatii despre carduri de credit salvate; abonare la Newsletter. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate si nu vor fi incredintate niciunei terte persoane, fiind raspunzator de integritatea si pastrarea acestora.

UTILIZATOR: reprezintă persoana fizică ce are vârsta de peste 18 ani, care accesează SITE-ul, indiferent de calitatea beneficiarului inscris pe factura fiscala, precum cea de persoana fizica, persoana fizica autorizata, persoana juridica sau orice altă entitate, ce achizitioneaza printr-un reprezentant persoana fizica  produsul/produsele doar în scopuri private si de uz casnic și care a acceptat prezentul document “TERMENI ȘI CONDIȚII”, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare și finalizând procesul de creare a CONTULUI. Pentru claritate, un CONT poate fi deținut și utilizat doar de o persoană fizica, în condițiile prezentului document. Titularul CONTULUI poate utiliza CONTUL in nume propriu sau poate plasa comenzi pe SITE cu emiterea facturii pentru o persoana juridica.

Conditiile enumerate prin prezenta se considera indeplinite numai in masura in care Utilizatorul nu prezinta o conduita considerata abuziva si/sau frauduloasa. Orice abatere de la conduita descrisa prin prezenta este strict interzisa, aplicandu-se definitia oferita UTILIZATORULUI ABUZIV.

CLIENT PROFESIONIST (Utilizator corporate/B2B/B2G): reprezinta persoana fizica autorizata, persoana juridica, precum si orice alte entitate, care doreste sa achizitioneze produse de pe SITE, in scopuri comerciale sau profesionale, conform art. 5.2. din prezentul document.

UTILIZATOR ABUZIV: reprezintă acel UTILIZATOR ce manifesta o conduita contrara bunelor moravuri, prevederilor si scopului prezentului document "TERMENI ȘI CONDIȚII", de natura a afecta desfasurarea in conditii optime a activitatii/operatiunilor Societatii si de a prejudicia Societatea prin generarea de costuri si cheltuieli nejustificate, precum, dar fara a se limita la urmatoarele situatii:

 • Refuzul Utilizatorului in mod repetat de a alege o varianta optima de transport propusa de Societate, in cazul achizitionarii aceluiasi produs, prin plasarea mai multor comenzi distincte, precum si prin achitarea in mod repetat si nejustificat a unei noi taxe de transport, pentru fiecare comanda in parte plasata pe SITE de catre acelasi Utilizator;
 • Refuzul Utilizatorului de a consolida mai multe comenzi intr-o singura comanda, in vederea optimizarii costurilor de transport si logistica atat ale Societatii, cat si ale Utilizatorului;
 • Anularea comenzilor plasate pe SITE in mod repetat, succesiv si nejustificat, efectuata de acelasi Utilizator,  de natura a genera costuri si cheltuieli nejustificate Societatii, precum si dereglari in activitatea de logistica a Societatii;
 • Plasarea pe SITE de catre acelasi Utilizator a mai multor comenzi, de natura a insela si prejudicia sistemul si prezentul document “TERMENI SI CONDITII”, precum si de a comanda mai multe produse din acelasi cod peste limita de produse prevazuta la art. 5.1. intr-un interval de timp mai mic de 24 de ore de la momentul confirmarii primei comenzi. Orice comanda plasata in acest interval, care depaseste aceasta limita, va fi anulata automat, comanda nemaifiind considerata plasata in scopuri personale si de uz casnic;
 • Crearea de conturi multiple de catre acelasi Utilizator folosind informații/identități false sau acelasi nume si/sau prenume si/sau aceeasi adresa de e-mail, precum si acelasi numar de telefon este strict interzisa si este considerata o conduita abuziva/frauduloasa, de natura a prejudicia si afecta desfasurarea in bune conditii a activitatii si operatiunilor Societatii. In acest sens, Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului cu efect imediat si/sau sterge CONTUL acestuia astfel creat si de a retrage beneficiile/drepturile acordate Utilizatorului prin prezentul document. In cazul in care CONTUL a fost sters, Utilizatorul nu se poate inregistra din nou fara acordul expres al Societatii;
 • Efectuarea in mod repetat/abuziv de catre acelasi Utilizator de retururi repetate ale produselor comandate pe Site, de natura a prejudicia Societatea si de a genera cheltuieli nejustificate Societatii si de a deregla activitatea de logistica a Societatii;
 • Efectuarea in mod repetat, succesiv si nejustificat de catre acelasi Utilizator de retururi ale produselor, prin refuzul acestuia in mod repetat de a ridica/receptiona/onora comenzile plasate pe SITE si livrate de Societate, de natura a genera cheltuieli nejustificate Societatii si de a prejudicia activitatea de logistica a Societatii.
 • Societatea isi rezerva dreptul de a anula comenzile plasate, precum si de a restrictiona accesul in CONT oricarui Utilizator care incalca prevederile de mai sus si/sau sterge CONTUL acestui Utilizator, iar orice incalcare si/sau fraudare a prezentului document va fi raportata autoritatilor competente, in conformitate cu legislatia in vigoare.

UTILIZARE ABUZIVA: reprezintă utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii Societatii.

2.1. Conținutul Site-ului

2.1.1 Informațiile publicate pe Site sunt atât informații de interes general despre ALTEX si Parteneri, Produsele comercializate de acestia, cât și alte informații considerate de ALTEX ca fiind de interes pentru Utilizatori.

2.1.2. Informațiile sunt puse la dispoziția Utilizatorilor de regulă, în mod gratuit. ALTEX își rezervă dreptul de a implementa anumite servicii pe  Site ce vor fi oferite contra cost Utilizatorilor.

2.1.3. ALTEX și, dacă este cazul, Partenerul este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra Site-ului, respectiv asupra design-ului și conținutului acestuia precum și asupra tuturor Mărcilor înregistrate de ALTEX și publicate pe Site.

Utilizatorul are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală ale ALTEX și Partenerilor, prevăzute de legislația în vigoare.

2.2. Moderarea continutului ilegal sau incompatibil cu prezentul document

2.2.1. In cazul identificarii unui conţinut ilegal, precum si a unor informaţii incompatibile cu prezentul document sau contrare dispozitiilor legale, ALTEX isi rezerva dreptul de a aplica masuri corective, precum eliminarea continutului sau restrictionarea accesului la continut, suspendarea sau inchiderea contului de Utilizator in urmatoarele cazuri, prezentate cu titlu de exemplu mai jos:

-          eliminarea sau blocarea continutului (de exemplu, recenzii, comentarii si/sau intrebari) sau a altor informatii in cazul in care acestea contin limbaj ofensator, remarci jignitoare, activitati considerate abuzive, precum si continut care promoveaza, incurajeaza sau instiga la ura, discriminare, terorism, rasism sau orice activitate savarsita cu intentia de a prejudicia societatea, precum si promovarea oricarei activitati ilegale care incalca prevederile legale in vigoare;

-          eliminarea sau blocarea informatiilor referitoare la continutul, produsele, serviciile nesigure sau ilegale publicate/ comercializate pe Site, suspiciuni privind inselaciuni sau fraude, precum si orice alte activităti/ incalcari derulate pe Site contrare dispozitiilor legale;

-          suspendarea sau inchiderea contului de utilizator in cazul crearii de conturi multiple de catre acelasi Utilizator sau prin folosirea unor date/ identitati false sau in cazul plasarii de Comenzi multiple, care sunt ulterior anulate de catre Utilizator in mod abuziv si fraudulos, fiind considerate conduite strict interzise.

2.2.2. Masurile corective sunt luate de catre ALTEX intr-un mod obiectiv si proportional, nefiind dispuse prin mijloace automatizate. In acest sens, Utilizatorul care a furnizat continutul este instiintat in prealabil de catre echipa de moderare a Site-ului cu privire la masurile ce urmeaza a fi dispuse. Cu toate acestea, in situatii exceptionale, pot fi luate masuri corective fara instiintarea prealabila a Utilizatorului. Persoana va fi informata cu privire la:

-          masura corectiva si, acolo unde este cazul, domeniul de aplicare teritorial al blocarii accesului si durata acesteia;

-          faptele si circumstantele care au stat la baza masurii corective, tinand seama de natura, gravitatea, recurenta si durata încalcarii;

-          dupa caz, informatii din care sa reiasa daca masura corectiva a fost luata in privinta unui Continut ilegal detectat sau identificat prin mijloace automatizate;

-          dupa caz, dispozitiile relevante din prezentul document sau temeiurile juridice incalcate de catre persoana;

-          informatii despre caile de atac disponibile persoanei interesate privind contestarea masurilor corective aplicate de catre ALTEX.

2.2.3. Orice Utilizator, autoritate sau persoana interesata poate transmite o sesizare sau notificare privind continutul ilegal sau incompatibil cu prezentul document publicat pe Site-ul ALTEX, in urmatoarea sectiune: https://altex.ro/reclamatii-altex/pag/.

2.2.4. Pe langa procedurile alternative de solutionare extrajudiciara a litigiilor puse la dispozitie pe Site-ul ALTEX si caile de atac judiciare disponibile, plangerile cu privire la masurile corective  dispuse in temeiul Regulamentului privind serviciile digitale se solutioneaza prin transmiterea acestora in urmatoarea sectiune: https://altex.ro/contact/, sub conditia ca plangerea sa contina toate aspectele mentionate in formularul pus la dispozitia utilizatorilor pe Site-ul ALTEX. Plangerile pot fi transmise in termen de cel mult 6 (sase) luni de la comunicarea deciziei privind masurile corective aplicate Utilizatorului.

2.2.5. Suplimentar, ca masuri de protectie impotriva utilizarii abuzive a Site-ului, ALTEX poate decide suspendarea temporara a accesului Utilizatorului la Site, precum si suspendarea procedurii de solutionare a sesizarilor, notificarilor sau plangerilor vadit nefondate, dupa emiterea unui avertisment in acest sens, in raport de numarul de elemente de continut vadit ilegal sau de notificari ori plangeri nefondate, transmise intr-un interval e timp scurt, in raport de natura continutului ilegal sau incompatbil cu prezentul document, precum si in raport de intentia persoanei in cauza, daca poate fi identificata.

2.2.6. In calitate de coordonator al serviciilor digitale, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este punct de contact unic în ceea ce privește aplicarea Regulamentului privind serviciile digitale și raportarea unor date și/sau informații către Comisia Europeană și/sau către coordonatorii serviciilor digitale din celelalte state membre, fiind astfel responsabilă de toate aspectele legate de supravegherea și de asigurarea respectării Regulamentului privind serviciile digitale.

3. Limitarea răspunderii Societatii

3.1. Răspunderea pentru conținutul SITE-ului.

Societatea nu este si nu poate fi făcuta responsabila pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale. UTILIZATORII pot găsi informații detaliate in rețeaua magazinelor Media Galaxy.

3.2. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunța Utilizatorul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea apăruta, daca produsul nu s-a livrat încă.

3.3. Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispoziție de producători si/ furnizori, iar Societatea nu își asuma răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

3.4. Societatea isi rezerva dreptul de a stabili un prag valoric minim al comenzii in cuantum de 20 Lei, fara a include taxele de transport, daca este cazul. In caz contrar, comanda nu este considerata plasata pe SITE in mod valabil.

3.5. Preturile produselor/serviciilor de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp menționata.

In cazul in care nu se menționează o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita stocurilor disponibile. Preturile afișate pe SITE nu sunt identice cu cele din rețeaua magazinelor Media Galaxy, astfel ca pot apărea diferențe intre prețul produsului afișat pe SITE si cel afișat in rețeaua magazinelor.

Comenzile a căror produsele comandate pe SITE au preț mai mic decât cel afișat in magazinele Media Galaxy, rămân valabile si vor fi onorate in ordinea înregistrării lor pe SITE si in funcție de limita stocului disponibil pentru fiecare produs din comanda. Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile in limita stocului fizic disponibil. In cazul epuizării stocului comanda va fi anulata, Utilizatorul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul Altex/ Media Galaxy. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravaloarii in contul din care a fost efectuata plata.

3.6. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabila de către producători.

3.7. Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona sau suspenda vanzarea produselor catre Utilizatorul abuziv, astfel cum este definit prin prezentul document.

3.8. Societatea isi rezerva dreptul de a restrictiona/suspenda posibilitatea Utilizatorului de a plasa comenzi pe SITE, in cazul in care considera ca un Utilizator este abuziv si ca actiunile acestuia in SITE ar putea cauza Societatii un prejudiciu. Intr-o astfel de situatie, Utilizatorul va fi informat in cel mai scurt termen posibil despre decizia Societatii in acest sens.

3.9. Societatea isi rezerva dreptul de a refuza si/sau de a anula orice comanda plasata si inregistrata pe SITE de un Utilizator abuziv, astfel cum este definit prin prezentul document, asupra caruia exista suspiciuni cu privire la savarsirea unei actiuni contrare scopului acestui document, iar activitatea Utilizatorului pe SITE este de natura sa produca un prejudiciu Societatii. In acest sens, Societatea se obliga sa returneze Utilizatorului pretul tranzacției/suma achitat(a) in termen de maximum 3 (trei) zile lucratoare de la data la care a informat Utilizatorul in legatura cu decizia Societatii.

3.10. Un produs la precomandă este un produs ce urmează să fie lansat și poate fi achiziționat înainte de lansare. Furnizorul/Partenerul își rezervă dreptul de a modifica fără preaviz data de lansare. Produsele la precomandă se adaugă în coș în același fel ca orice alt produs din magazinul online. Făcând o precomandă, vă asigurați că veți primi produsul imediat după lansare și că veți beneficia de un preț foarte bun. Produsele aflate la precomandă vor fi livrate într-un termen de maximum 15 zile lucratoare de la lansare, în situația în care produsul există pe stoc în ziua lansării. În situația în care produsul ajunge în posesia Altex după data lansării, livrarea se va face în termen de cel mult 15 zile lucratoare din momentul intrării produsului în stoc.

Precomenzile se achita in același mod ca si o comanda normala, prin oricare din metodele de plata acceptate. In oricare dintre situații (plata la livrare sau plata online) este necesar sa așteptați confirmarea telefonica sau pe email din partea unui operator, in momentul in care produsul devine disponibil. Puteți renunța in orice moment la o precomanda. Daca aceasta din urma a fost deja achitata, puteți opta pentru returnarea sumei sau creditarea contului dvs. in vederea unei alte comenzi.

3.11. In cazul aparatelor frigorifice care prezinta specificația de ușa reversibila, pentru schimbarea sensului de deschidere a ușii (in cazul in care este necesar), va informam următoarele:

• Va rugam sa va adresați serviciului de asistenta tehnica menționat pe certificatul de garanție al produsului;

• Acest serviciu poate fi efectuat contra-cost, in funcție de fiecare producător in parte.

Nota – orice intervenție neautorizata, duce implicit la pierderea garanției produsului!

3.12. Societatea își rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informație de pe SITE.

3.13. Orice problema cauzata de produsele si / serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabila in termen de 15 zile lucrătoare de la data sesizării in scris a problemelor, de către UTILIZATOR.

4. Pierderi/Costuri suplimentare.

Societatea nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si condițiilor.

4.1. Societatea nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

5.Utilizarea Browser-ului Internet. Societatea garantează utilizarea optima a SITE-ului prin utilizarea minim a Internet Explorer 6.

5.1. In cazul Utilizatorilor persoane fizice, pot fi achiziționate maximum 6 (sase) produse din fiecare cod, in vederea utilizarii exclusive în scopuri private si de uz casnic in limita stocului disponibil. Nu există o limitare asupra numărului de coduri achiziționate.

Pentru claritate, in situatia în care acelasi Utilizator abuziv, astfel cum este definit prin prezentul document, plaseaza pe SITE mai multe comenzi cu acelasi produs, care insumate depasesc limita stabilita de maximum de 6 produse din fiecare cod, intr-un interval de timp mai mic de 24 de ore de la momentul confirmarii primei comenzi, Societatea va anula comanda, nemaifiind considerata plasata in scopuri personale si de uz casnic, si va informa Utilizatorul abuziv in acest sens pe adresa de e-mail comunicata. In orice caz, Societatea va returna pretul tranzactiei/suma achitat(a), in maximum 3 (trei) de zile calendaristice de la confirmarea anularii comenzii.

5.2. În cazul Clienților persoane fizice autorizate, persoane juridice, precum si orice alte entitati, ce doresc achiziționarea mai multor produse din același cod in scopuri comerciale sau profesionale, se poate solicita o ofertă personalizată diviziei corporate, Business to Business si Business-to-Government, la adresa de e-mail: corporate@altex.ro. Mai multe detalii pe https://mediagalaxy.ro/vanzari-corporate/pag/ .

5.3. Utilizatorul se obligă să acceseze și să utilizeze SITE-ul in scopuri și prin mijloace care să nu constituie o utilizare abuzivă, care ar putea afecta desfasurarea activitatii si operarea corespunzatoare a SITE-ului sau de natura a afecta imaginea/reputatia Societatii.

5.4. In situatia in care Societatea descopera incalcari de orice fel ale prevederilor referitoare la utilizarea SITE-ului, de natura sa prejudicieze sau sa afecteze sub orice forma activitatea desfasurata de Societate, aceasta isi rezerva dreptul la libera sa alegere, de a anula, restrictiona sau interzice accesul Utilizatorului in CONT. In acest sens, Societatea va informa Utilizatorul in legatura cu decizia luata, precum si cu masurile adoptate.

5.5. Modalitățile de plata pentru finalizarea unei comenzi online sunt: numerar la livrare, online cu card bancar, ordin de plata, plata prin credit online Credex.

 • În cazul in care optați pentru plata online cu card bancar, va informam ca înregistrarea plații nu garantează confirmarea si livrarea comenzii. In cazul in care comanda nu este confirmata (termenul pentru procesarea comenzii este de 48 ore) suma de bani plătita va fi restituita in contul dumneavoastră in cel mai scurt timp.
 • În cazul comenzii finalizate cu modalitate de plata Rate online Credex, va informam ca vom confirma comanda dupa aprobarea contractului de credit, iar livrarea produselor se va efectua in termen de maximum 15 zile lucrătoare de la aceasta data.
 • În cazul comenzilor înregistrate cu metodă de plata “numerar la livrare” se adaugă un cost unic de procesare al comenzii în valoare de 5 lei, cost care va fi evidențiat separat în coșul de cumpărături și pe factura fiscală.
 • Soluțiile de creditare Oney (3xOney și 4xOney) sunt furnizate de Oney Bank persoanelor fizice eligibile pentru (a) costuri nesemnificative (maximum 0,5% din valoarea totală a creditului) sau (b) gratuit (în campanii promoționale) fiind rambursabile în maximum 60 de zile (pentru 3xOney) sau 90 de zile, dar nu mai mult de 3 luni (pentru 4xOney). Soluțiile de Creditare Oney sunt disponibile exclusiv pentru produsele și serviciile vândute online și sunt valabile pentru un credit de minimum 450 Lei și maxim 12000 Lei.

Prin acceptarea prezentului document confirmați că înțelegeți și sunteți de acord că exercitarea de către dvs. a dreptului de denunțare a contractului de vânzare-cumpărare și returnarea produselor achiziționate de pe site-ul Media Galaxy pentru care ați beneficiat de o soluție de creditare 3x Oney sau 4x Oney în baza unui contract de credit încheiat online cu Oney Bank, atrage încetarea automată a contractului de credit fără nicio altă formalitate, în conformitate cu Termenii și condițiile generale aplicabile acordării online a soluțiilor de creditare Oney (3xOney și 4xOney) și Termenii si condițiile de utilizare a site-ului www.mediagalaxy.ro.

Într-o astfel de situație, prin acceptarea prezentului document intelegeti si sunteți de acord ca rambursarea de catre Altex a tuturor sumelor astfel finanțate sa fie efectuata de Media Galaxy prin utilizarea aceleiași metode de plată utilizate de dvs., mai exact prin restituirea de către Media Galaxy a sumei integrale a prețului de achiziție si a oricaror sume finanțate prin contractul de credit, în contul indicat de către Oney Bank în scopul achitării sumelor datorate de dvs. în legătură cu creditul 3xOney sau creditul 4xOney.

Oney Bank este o instituție de credit franceză autorizată să desfășoare activități de creditare și de plată de Autoritatea Franceză de Control Prudențial și Rezoluție (“ACPR”), organizată și funcționând ca societate pe acțiuni în conformitate cu legislația din Franța, cu un capital social de 51.286.585 euro, înregistrată în Registrul Comerțului și Societăților din Lille Metropole sub numărul 546 380 197, cu sediul situat în str. Avenue de Flandre, nr. 34, Croix (59170), număr de telefon +40317305050 și adresă de email: serviciulclienti.ro@oney.com, supravegheată de autoritatea competentă franceză, ACPR, precum și de Banca Națională a României și furnizează Soluțiile de Creditare Oney transfrontalier, fără prezență fizică pe teritoriul României.

 • Costul de procesare al comenzilor înregistrate cu metodă de plata “numerar la livrare” este independent de costul asociat livrării produselor, care ține cont de valoarea finală a comenzii, acesta nefiind luat în calcul. Mai multe detalii despre costurile asociate livrării găsiți aici.

5.6. Înregistrarea comenzii nu reprezintă si confirmarea acesteia. Cumparatorul/Utilizatorul va fi informat de catre Societate cu privire la inregistrarea comenzii, urmand a fi acceptata de Societate in momentul primirii de catre Utilizator a confirmarii comenzii. Comanda se considera valabila numai dupa primirea de catre Utilizator a mesajului de confirmare a comenzii din partea Societatii, in considerarea disponibilității produsului in stoc, a pretului afisat, precum și a caracteristicilor produselor solicitate de Utilizator, daca este cazul.

Societatea se obliga sa accepte comanda plasata de catre Utilizator, cu exceptia situatiei in care comanda respectiva contravine prezentului document, inclusiv in situatia in care Societatea are un motiv intemeiat sa considere comanda plasata de catre un Utilizator abuziv, astfel cum acesta este definit prin prezentul document, de natura a genera costuri nejustificate, dar si de a perturba activitatea Societatii.

Societatea isi rezerva dreptul de a monitoriza modul in care sunt achizitionate produsele, iar in situatia comenzilor plasate in mod abuziv si/sau fraudulos de natura a genera cheltuieli nejustificate Societatii, aceasta isi rezerva dreptul de a restrictiona/limita si/sau anula in mod direct orice comanda plasata de catre Utilizatorul abuziv. In orice caz, Societatea se obliga sa restituie suma achitata de Utilizator intr-un interval care nu poate depasi 3 (trei) zile lucratoare.

După preluarea comenzii, aceasta va fi procesata de către operatorii noștri in vederea confirmării si stabilirii detaliilor de livrare. Termenul de livrare este de cel mult 15 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii.

5.7. In perioada sărbătorilor de Paste, de iarna, a evenimentului Black Friday, precum si pe toata durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum si livrarea acesteia poate dura maximum 15 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii.

5.8. La achiziționarea de înregistrări audio sau video sigilate (jocuri, filme, muzica etc.), va rugam ca la momentul primirii coletului sa verificați integritatea cat si conținutul acestuia. Orice reclamație ulterioara referitoare la lipsa codului de activare sau a cd-ului nu vor fi luate in considerare.

5.9. Livrarea. Cumparatorul are dreptul sa nu accepte bunurile livrate in cazul in care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate in pagina produsului. In acest caz, Societatea isi asuma responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

5.10. Cumparatorul va intra in proprietatea bunurilor dupa semnarea documentului de transport si efectuarea platii (daca aceasta nu a fost in prealabil efectuata) catre curier.

5.11. In cazul anularii comenzii, niciuna din partile implicate nu va pretinde/solicita daune.

5.12. Returul produselor: Conform OUG nr. 34/2014 cumparatorul are posibilitatea de a se retrage din contractul la distanta in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Aveti posibilitatea ca in acest termen sa returnati produsul, nefiind obligatoriu ca acesta sa fie returnat in ambalajul original. Pentru aceasta puteti completa formularul de retur pus la dispozitie in sectiunea Formular retur sau ne puteti comunica intentia Dumneavoastra (declaratie neechivoca) de retur in orice alt mod (în scris - plic la poștă, prin e-mail, prin telefon, etc.).

In procesul de retur, puteti folosi orice serviciu de expeditie.

5.13. Renuntare la servicii. Cumparatorul are dreptul de a renunta la serviciul comandat in termen de 14 zile calendaristice de la data comenzii serviciului respectiv. Totusi, cumparatorul isi pierde dreptul de retragere prevazut de legislatia in vigoare odata ce serviciul comandat a fost prestat. Prin urmare, dupa ce serviciul a fost prestat (de exemplu, produsul a fost instalat, dezinstalat, curatat etc), contractul de prestari servicii la distanta se considera complet executat, iar consumatorul nu mai beneficiaza de dreptul de retragere din contract in termenul de 14 zile prevazut de legislatia in vigoare. Astfel, orice alt seriviciu solicitat separat / suplimentar (de exemplu, dezinstalare, instalarea unui nou produs etc) reprezinta un serviciu comandat separat si va fi efectuat la solicitarea expresa a clientului, contra-cost.

5.14. Produse/Servicii care nu sunt acceptate la retur/renuntare

 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au  fost desigilate de consumator, indiferent daca acestea au fost sau nu utilizate dupa desigilare (ex.: rezerve de periute dinti, casti in ear, cosmetice);
 • Serviciile ce au fost comandate de cumparator si au fost executate cu acordul cumparatorului;
 • inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
 • produse de ingrijire personala care au fost desigilate (aparate de ras, epilatoare, aparate de tuns, aparate ingrijire corporala, periute de dinti, irigatoare bucale, perii rotative, termometre);
 • produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate, etc.
 • produsele software digitale, licentele digitale si jocurile video desigilate cu activare prin cod digital și orice coduri digitale alfanumerice de activare pentru sisteme de operare, aplicatii, servicii, abonamente si portofele digitale;
 • cartuse desigilate, tonere care sunt prezentate desigilate pentru retur;
 • imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;
 • produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;
 • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere;
 • folii de protectie pentru ecrane (telefoane, tablete, eBook readere, laptop, etc.) care au fost deja utilizate;
 • produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software existente la cumparare sau daca produsele au licente OEM activate;
 • acumulatorii, becurile obisnuite, becurile cu halogen (scoase din cutia originala);
 • In cazul pachetelor ce contin console cu jocuri, se va accepta returul pachetului doar in situatia in care jocurile sunt sigilate sau codul aferent jocului nu a fost activat. In cazul in care s-au desigilat jocurile sau codul activat, din valoarea pachetului se va scadea valoarea acestora;
 • daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat sau dezambalat;
 • in cazul mai multor produse achizitionate printr-un credit, nu se va putea face returul unui singur produs, ci doar un retur integral, al tuturor produselor.
 • In cazul in care se returneaza un produs dintr-un pachet promotional se va returna diferenta dintre pretul de baza si cel promotional al produsului returnat.

6. RECENZII, COMENTARII SI INTREBARI

Recenziile, comentariile si intrebarile pot fi adresate doar de UTILIZATORII logati in CONT, indiferent ca acestea privesc produse sau servicii achizitionate de pe SITE sau din magazinele fizice Media Galaxy.

INTREBARILE

Spre deosebire de recenziile ce descriu experienta personala a UTILIZATORILOR care au achizitionat efectiv un produs sau serviciu, intrebarile pot fi adresate de UTILIZATORI cu privire la orice produs sau serviciu disponibil pe SITE sau in magazinele fizice Media Galaxy, din sectiunea „Intrebari” -> „Adreseaza o intrebare”. Continutul intrebarilor trebuie sa respecte in mod corespunzator Regulile Media Galaxy privind recenziile, putand fi moderate in aceleasi conditii ca cele prevazute pentru recenzii.

RECENZIILE


1. Colectarea, moderarea si publicarea recenziilor


Indiferent de modul de colectare ori de produsul sau serviciul vizat, toate recenziile sunt supuse regulilor descrise in prezenta sectiune, completate cu cele prevazute de legislatia in vigoare.


1.1. Colectarea recenziilor


Recenziile pot fi colectate in mod solicitat sau nesolicitat, dupa cum urmeaza:

- pot fi solicitate prin e-mail, cu respectarea regulilor privind protectia datelor cu caracter personal. UTILIZATORII nu sunt obligati in niciun fel sa acorde recenzii;
- de asemenea, recenziile pot fi solicitate, cu titlu general, in cadrul unor campanii organizate de Media Galaxy. In acest sens, Media Galaxy poate organiza campanii de incurajare a publicarii unei recenzii a produsului sau serviciului achizitionat de anumiti utilizatori, prin astfel de campanii urmarindu-se obtinerea unei opinii personale, constructive si sincere a clientilor ce au achizitionat produsul sau serviciul, fara ca eventualele premii oferite in cadrul unor astfel de campanii sa urmareasca obtinerea unei anumite recenzii ori unui anumit raiting. Eventualele premii oferite in cadrul unor astfel de campanii au ca scop exclusiv multumirea pentru oferirea unei recenzii ce ii va ajuta pe ceilalti utilizatori sa ia o decizie informata cu privire la achizitia produsului;
- din sectiunea „Adauga recenzia ta” aflata in pagina SITE a fiecarui produs pot fi lasate recenzii fara a exista o solicitare.

Pasi pentru lasarea unei recenzii, indiferent de modalitatea de colectare:

1. Accesarea SITE-ului
2. Conectarea in propriul CONT de UTILIZATOR
3. Accesarea sectiunii „Produse” si selectare produsului/serviciului pentru care se va lasa recenzie
4. Accesarea sectiunii „Recenzii” -> „Adauga recenzia ta”
5. Completarea campurilor disponibile si acordarea unui raiting in concordanta cu recenzia
6. Publicarea, optionala, a unei imagini privind produsul sau serviciul achizitionat
7. Acceptarea, obligatorie, a Termenilor si Conditiilor si a prelucrarii datelor cu caracter personal in conditiile Politicii privind protectia datelor cu caracter personal .

Orice recenzie, indiferent de modalitatea de colectare, trebuie sa respecte urmatoarele reguli privind recenziile („ Regulile Media Galaxy privind recenziile”):

- recenzia trebuie sa provina de la un client Media Galaxy care a achizitionat efectiv produsul de pe SITE sau dintr-un magazin fizic Media Galaxy (vezi sectiunea Moderarea si verificarea recenziilor pentru a intelege cum se face aceasta verificare);
- in procesul de acordare a unei recenzii trebuie completate toate campurile marcate drept obligatorii, inclusiv acordarea unui raiting in concordanta cu continutul recenziei;
- recenzia trebuie redactata in limba romana, fiind, insa, permise cuvintele sau expresiile in limbi straine de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: laptop, PC, mouse, review, notebook, plug and play etc);
- recenzia trebuie redactata un limbaj corespunzator; nu este permisa utilizarea unui limbaj care contine remarci jignitoare sau defaimatoare la adresa oricarei persoane fizice sau juridice, limbaj violent, rasist, amenintator, care indeamna la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala sau contraventionala, care incita la ura sau discriminare;
- recenzia trebuie sa utilizeze un limbaj inteligibil;
- recenzia trebuie sa se refere in principiu la caracteristicile, functionalitatile, specificatiile produsului sau serviciului achizitionat si evaluat;
- recenzia trebuie sa reflecte opinia personala, sincera, corecta, neinselatoare si constructiva a utilizatorului privind produsul sau serviciul evaluat;
- continutul recenziei nu trebuie sa cuprinda date sau informatii cu caracter personal ale utilizatorului sau ale oricarei terte persoane, inclusiv dar fara a se limita la: nume, numere de telefon, adrese de e-mail, adresa de livrare sau de domiciliu, date ale contului sau cardului bancar, precum si orice informatii care ar putea duce la un furt de identitate;
- continutul recenziei nu trebuie sa incalce drepturile de autor sau orice alte drepturi ale unor terte parti;
- recenzia nu trebuie sa faca referire directa sau indirecta la un alt comerciant ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Media Galaxy;
- recenzia nu trebuie sa contina materiale de natura publicitara;
- recenzia nu trebuie sa incalce orice prevedere legala aplicabila.

De asemenea, orice imagine incarcata in cadrul recenziei trebuie sa respecte regulile de mai sus, si, in plus, sa nu contina virusi ori sa prezinte un continut alterat in orice fel.


1.2. Moderarea si verificarea recenziilor
Moderarea recenziilor adaugate pe SITE se face atat prin sisteme automate, precum si, daca este cazul, prin verificari si analize manuale pentru a ne asigura ca sunt respectate in totalitate Regulile Media Galaxy privind recenziile.
Recenziile lasate de un UTILIZATOR vor fi verificate in mod special pentru a ne asigura ca aceasta provine de la un client care a achizitionat efectiv produsul sau serviciul, iar continutul acesteia reflecta experienta reala a acestui client.

Desi recenziile pot fi adaugate doar de catre UTILIZATORII conectati in CONTUL personal de client, efectuam si urmatoarele verificari:

- prin sisteme automate, in baza verificarii si confirmarii de catre sistemul intern ca recenzia provine de la un client care a achizitionat efectiv produsul/serviciul („Achizitie verificata”), presupunand verificarea urmatoarelor aspecte:
1. statusul comenzii plasate/efectuate de UTILIZATOR pentru respectivul produs este complet
2. UTILIZATORUL nu a mai plasat o recenzie pentru acel produs;

- prin verificari manuale, ceea ce presupune verificarea respectarii celorlalte reguli mentionate in sectiunea Regulile Media Galaxy privind recenziile.

Etapele descrise mai sus sunt valabile pentru orice verificare ce priveste respectarea Regulilor Media Galaxy privind recenziile.

Intreaga verificare a achizitiei nu poate depasi un termen de maximum 15 (cincisprezece) zile lucratoare de la data plasarii recenziei de catre UTILIZATOR.
In masura in care apreciem ca oricare dintre Regulile Media Galaxy privind recenziile este incalcata, recenzia nu va fi publicata si vom notifica UTILIZATORUL care a adaugat recenzia cu privire la acest aspect, printr-un mesaj automat. Daca dupa primirea mesajului automat si in urma reparcurgerii Regulile Media Galaxy privind recenziile, UTILIZATORUL apreciaza ca, in mod neintemeiat (i.e., fara a exista un temei in Regulile Media Galaxy privind recenziile), recenzia nu a fost publicata, poate solicita informatii/detalii suplimentare prin formularul de contact disponibil in sectiunea „Suport clienti” -> „Contact”.


 1.3. Publicarea recenziilor

In masura in care apreciem ca sunt respectate Regulile Media Galaxy privind recenziile, recenzia va fi publicata pe SITE. Clientul va fi notificat cu privire la publicarea recenziei.


 2. Votul unei recenzii

UTILIZATORII autentificati in CONT pot vota utilitatea unei recenzii lasate de un alt client cu privire la un produs din sectiunea „Ti-a fost de ajutor”, prin „da” sau „nu”.
 

3. Clasificarea recenziilor


In mod implicit, recenziile sunt sortate în ordine cronologica, de la cele mai recente la cele mai vechi. Exista, de asemenea, posibilitatea de a clasifica recenziile dupa modul „cele mai populare”, acest criteriu luand in cosiderare votul acordat de ceilalti utilizatori cu privire la utilitatea acelei recenzii, recenziile fiind ordonate de la cele continand cel mai bun raiting la cele continand cel mai slab raiting.

 4. Editarea recenziilor dupa publicare

O recenzie poate fi editata de catre UTILIZATORUL care a adaugat-o, iar echipa Media Galaxy, in urma verificarilor efectuate, apreciaza ca utilizatorul este titularul recenziei postate initial, iar recenzia editata indeplineste conditiile Regulile Media Galaxy privind recenziile.

 5. Autorizatia de utilizare

In momentul inregistrarii unei recenzii, comentariu, intrebare pe SITE, UTILIZATORII acorda Media Galaxy o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul acestuia de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
Astfel, UTILIZATORII autorizeaza, cu titlu gratuit, utilizarea de catre Media Galaxy a recenziilor in cadrul comercializarii si promovarii produsului/serviciului la care se refera, in special pentru urmatoarele mijloace de difuzare: pe internet, inclusiv in cadrul SITE-ULUI, in magazinele fizice Media Galaxy, in cadrul comunicarilor interne, precum si in mediile tiparite, inclusiv, in special, publicatii, cataloage, presa, pliante, fluturasi,

 6. Consimtamantul privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru indeplinirea scopurilor mentionate mai sus, datele cu caracter personal ale UTILIZATORILOR vor fi prelucrate in conditiile detaliate in Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal.

 7. Durata de mentinere a recenziilor

Recenziile vor fi mentinute pe SITE pe intreaga durata a disponibilitatii produselor in SITE cu privire la care sunt publicate recenziile.

 

7. SORTAREA SI IERARHIA PRODUSELOR SI SERVICIILOR

Rezultatele cautarii prezinta toate produsele / serviciile care se potrivesc cautarii dumneavoastra, in conditiile aratate in prezenta sectiune. De asemenea, afisarile pot fi filtrate, pentru a rafina rezultatele fiecarei cautari.

7.1. Sortarea si ierarhia produselor in cadrul categoriilor predefinite de produse


Produsele si serviciile sunt organizate in cadrul SITE-ului, in sectiunea „Produse”, in mai multe categorii predefinite.


In cadrul fiecarei categorii de produse pot exista subcategorii ale produselor ce fac parte din respectiva categorie. De exemplu, produsele din categoria ”Telefoane, Tablete” sunt impartite in urmatoarele subcategorii: telefoane, tablete, accesorii telefoane, telefoane fixe, wearables, casti audio telefon, boxe portabile, accesorii tablete, cartele prepay. La randul lor, subcategoriile pot fi suborganizate.

Aceste categorii/subcategorii pot fi modificate/suplimentate/eliminate la un moment dat, fara insa a influenta mecanismul de sortare si ierarhie a produselor descris mai jos.

In cadrul categoriilor/subcategoriilor, produsele sunt, in mod prestabilit, ordonante in functie de cele mai bine vandute produse din categoria respectiva pe o perioada de timp determinata.

Exista posibilitatea ordonarii produselor din categoria/subcategoria dorita si in functie de:

- nume (produsele sunt ordonante in ordine alfabetica)
- pretul crescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mic la cel mai mare pret in categoria respectiva)
- pretul descrescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mare la cel mai mic pret in categoria respectiva)
- cel mai mare discount (produsele sunt ordonante in functie de discount-ul valoric – i.e., reducerea procentuala fiind transformata in valoare absoluta, iar produsele fiind sortate in ordinea descrescatoare a valorii absolute a discount-ului – de la cea mai mare, la cea mai mica).

Pentru a oferi o experienta cat mai placuta tuturor utilizatorilor, in cadrul fiecarei categorii de produse exista si posibilitatea aplicarii unor filtre, astfel incat sa fie afisate doar produsele care prezinta interes in functie de particularitatile fiecarei categorii de produse. Astfel de filtre pot avea in vedere, dupa caz, disponibilitatea, pretul, brandul ori alte functionalitati/specificatii ale anumitor produse (de exemplu, greutatea, dimensiunea, categoria de varsta, brand, model, etc).

7.2. Sortarea si ierarhia produselor in cadrul cautarilor individuale


In rubrica „Cauta produsul dorit” pot fi efectuate cautari in scopul identificarii cu precizie a anumitor produse, precum si in scopul afisarii tuturor produselor ce au proprietati similare cu termenul introdus in cautare.

7.2.1. Pentru identificarea unor anumite produse, cautarile pot fi efectuate prin inserarea (ex. apasa tasta „enter” de pe tastatura sau da click pe butonul de „search” din rubrica „Cauta produsul dorit”):

- codului de produs
- denumirii produsului
- altor detalii specifice de identificare a produsului.

Fiecare termen din lista de mai sus afecteaza ordinea de afisare a produselor proportional cu pozitia lui. De exemplu, cea mai buna potrivire cu codul produsului sau numele acestuia va fi afisata la inceputul listei de produse.

7.2.2. Pentru afisarea tuturor produselor ce au proprietati similare cu termenul introdus in cautare, cautarile pot fi efectuate in functie de:

- denumirea categoriei/subcategoriei
- denumirea brandului
- cuvinte importante din descriere determinate de algoritmul public RAKE.

In cadrul afisarilor determinate ca urmare a cautarilor, produsele sunt, in mod prestabilit, ordonante in functie relevanta. Criteriul relevantei este determinat prin luarea in considerare a locurilor si a frecventei acestora in care se regaseste termenul introdus pentru cautare (de exemplu, in numele produsului, in familia acestuia, in descrierea sa etc).

Exista posibilitatea ordonarii produselor afisate ca urmare a cautarilor in functie de:
- nume (produsele sunt ordonante in ordine alfabetica)
- pretul crescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mic la cel mai mare pret al produselor afisate)
- pretul descrescator (produsele sunt ordonante de la cel mai mare la cel mai mic pret al produselor afisate)
- cele mai bine vandute (produsele sunt ordonante de la cel mai achizitionat la cel mai putin achizitionat produs dintre cele afisate intr-o perioada determinata)
- cel mai mare discount (produsele sunt ordonante in functie de discount-ul valoric – i.e., reducerea procentuala fiind transformata in valoare absoluta, iar produsele fiind sortate in ordinea descrescatoare a valorii absolute a discount-ului – de la cea mai mare, la cea mai mica).
In timpul cautarii, sistemul de search poate face o anumita corectie asupra termenilor introdusi de utilizatorul final in cazul in care sistemul detecteaza o greseala de scriere (de exemplu, se face corectie de la „ipone” la „iphone” sau de la „smartfone” la „smartphone”).

7.3. Sugestii in cadrul intentiilor de cautare


In situatia in care sunt introduse doar partial denumirea, tipul, modelul, categoria sau alte elemente privind produsele, SITE-ul va afisa, automat, anumite sugestii de produse, plecand de la textul astfel introdus de utilizator.

Astfel de sugestii pot fi:

- sugestii de termeni – se refera la termeni similari cautati de alti utilizatori
- sugestii de categorii – categorii cu nume similar sau apropiat
- sugestii de pagini – pagini predefinite pentru anumiti termeni de cautare. Exemplu la cautarea cuvantului lego „Lego” -> se va sugera pagina dedicata lego https://altex.ro/universul-lego/
- sugestii de produse – se va sugera o lista de produse ale caror nume, categorie sau cod sunt similare cu termenul introdus. Criteriile de ordonare se aplica in functie de lista de mai sus (ex: numele produsului este cel mai relevant fata de cuvantul cautat).

8. Accesarea SITE-ului www.mediagalaxy.ro

Aceasta implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie păstrate si prelucrate de catre Societate . Informatiile pe care ni le transmiteti sunt tratate cu maxima confidentialitate si exclusiv in scopurile pentru care au fost colectate.

Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unui cont de utilizator pentru achizitionarea produselor, livrarea produselor comandate, abonarea la ofertele noastre (consimtamantul utilizatorului), transmiterea de comunicari comerciale (consimtamantul utilizatorului), transmiterea unor oferte pentru produsele complementare sau accesorii produselor cumparate (in baza consimtamantul utilizatorului si in temeiul interesului legitim al Societatii sau firmelor din grup), informarea utilizatorilor abonati despre promoțiile rețelei de magazine Media Galaxy sau despre orice alte promoții sau activități desfășurate de Societate prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, SMS, etc.), crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, etc.

In momentul contactarii, utilizatorul va fi informat in legatura cu scopul actiunii pentru care a fost contactat si i se va solicita consimtamantul, daca respectiva actiune implica prelucrarea datelor lui personale si pentru aceasta este nevoie de acordul sau.

ALTEX ROMANIA S.R.L. se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate către terți prin vânzare, dezvăluire parțiala sau închiriere.

Altex Romania SRL poate dezvalui informatiile Dumneavoastra cu caracter personal unor firme din grup sau unor terti autorizati, cu care societatea a incheiat diverse contracte, toate acestea fiind validate de catre Departamentul Juridic si urmate de acorduri de confidentialitate (Non-Disclosure Agreement) si/sau acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal (DPA).

In cazul in care selectati optiunea de a achita online cu plata cu un card bancar, Societatea va transmite catre procesatorul de plati doar date referitoare la comanda dumneavoastra, fara a accesa si procesa alte date referitoare la cardul bancar.

Partenerii nostri ofera produse si servicii complementare celor achizitionate din magazinele Media Galaxy si de pe www.mediagalaxy.ro; in baza acestor parteneriate, interactiunii cu Dumneavoastra, exercitarii optiunii de a va abona la Newsletter, puteti fi contactat de reprezentanti ai: Altex Service Center SRL, Complet ElectroServ S.A., Real Estate SRL, Credex IFN S.A., Credex Broker SRL, Credex Pay SRL, Phyre OOD Bulgaria, Paynetics AD Bulgaria, TBI Credit IFN S.A., Unicredit Consumer Financing IFN S.A., Urgent Cargus SRL sau alt transportator subcontractat in cazul in care ati optat pentru livrarea comenzii prin curier, datele Dumneavoastra putand fi accesate si de catre societatile care presteaza servicii de (email) marketing, agentii publicitare, operatori de marketing direct care efectueaza diverse actiuni specifice agreate de Societate.

Orice prelucrare a datelor Dumneavoastra cu caracter personal se va face cu respectarea Politicii privind protectia datelor cu caracter personal .

9. Colectarea datelor

Se face prin diverse modalități si instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online etc.

Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor si a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de ușurința in utilizarea site-ului si publicarea unor informații cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

10. Acces restricționat si (dez)abonare 

Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator si plasarea comenzilor, clientul accepta in mod expres Termenii si conditiile site-ului, modul de desfasurare a unei comenzi online asa cum este descris pe site.

Exista zone in site care necesita înregistrare (vezi Înregistrare) sau abonare (vezi Newsletter).

In cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alerta conține si modalitatea de dezabonare; odată accesata aceasta opțiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor. In funcție de tipul de înregistrare (creare cont site, abonare newsletter, aplicație formular online de creditare), utilizatorului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, CNP, companie etc.

Unele date solicitate sunt obligatorii pentru a putea furniza bunul sau serviciul de care clientul este interesat. In cazul aplicarii pentru un credit in rate acordat de partenerii nostri, completarea CNP-ului este conditie obligatorie impusa de institutia care acorda finantare. Deasemenea, dupa momentul introducerii datelor personale in formularul de pe site, potentialul client poate fi contactat de unul dintre parteneri in vederea verificarii conditiilor pentru acordarea creditului, pentru formularea unei oferte /solutii de finantare.

Aceste date sunt folosite pentru identificare, validarea sau completarea contului de abonat, pentru evaluarea datelor înscrise in formularul online de creditare.

Datele cu caracter personal vor fi utilizate in scopul derularii contractelor si procesarii comenzilor Dvs. Ulterior, datele vor fi salvate tinand cont de termenele de pastrare conform legislatiei fiscale si comerciale si atat timp cat este necesar pentru protejarea drepturilor Societatii.

Pentru derularea in bune conditii a contractului de vanzare, dupa ce clientul si-a exprimat acordul, un reprezentant al Societatii poate contacta clientul, telefonic sau pe email daca acesta, in timpul accesarii site-ului furnizeaza datele de identificare si contact. In momentul lansarii comenzii, clientul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) si cu modul de operare al vanzatorului.

In cazul in care ati introdus datele Dumneavoastra de contact, insa nu ati validat contul de utilizator, puteti fi contactat pentru a finaliza aceasta procedura prin radierea datelor in cazul in care nu mai doriti sa deveniti user sau prin acordarea asistentei si validarea contului. Aceasta actiune are ca temei juridic interesul nostru legitim de curatare si actualizare a bazei de date.

In cazul in care ati adaugat produse in Cosul de cumparaturi, dar nu ati finalizat comanda, puteti fi contactat prin email sau telefonic, in care veti fi anuntat de faptul ca ati uitat produsele in cos. Aceasta actiune unica este justificata de interesul societatii de a clarifica situatia prin incheierea contractului de vanzare sau anularea lui. Dupa aceasta actiune, clientul va fi contactat daca si-a exprimat consimtamantul pentru primirea altor oferte/comunicari comerciale.

Intr-un termen rezonabil dupa achizitionarea unui bun sau serviciu (de regula dupa 14 zile in care clientul poate returna produsul, retragandu-se din contractul de vanzare) cumparatorul poate fi contactat prin aceleasi canale de comunicare agreate in momentul lansarii comenzii, pentru transmiterea unui feedback/ review legat de bunul sau serviciul achizitionat. Astfel, clientul se implica activ in crearea de noi servicii si detalierea caracteristicilor bunurilor si informarea altor posibili cumparatori de pe site. Opiniile Dvs. sunt atent analizate de angajatii Societatii care le utilizeaza ca ghid in alegerea produselor si gamei oferite clientilor.

In cazul aplicației "Recomanda unui prieten", vor fi cerute numele si adresa de e-mail a prietenului persoanei căreia vrei sa recomanzi un produs/ newsletter-ul Media Galaxy. Aplicația va trimite automat prietenului sau un mesaj e-mail prin care-l invita sa viziteze site-ul.

Societatea stochează aceasta informație pentru singurul scop de a trimite acest unic mesaj e-mail. Pe adresa prietenului nu vor mai fi trimise alte alerte/ informări fără acordul sau prealabil.

11. Cookies

Site-ul www.mediagalaxy.ro folosește cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, conținând informații despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permințând memorarea unor opțiuni de navigare în site precum limba în care se afișează site-ul, tip de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator etc.

Unii dintre partenerii noștri de afaceri folosesc cookies pe site-ul nostru, de exemplu cei care își fac publicitate. Cu toate acestea, nu avem acces și nici nu putem controla aceste cookies.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar dacă utilizatorul își exprimă consimțămantul expres și neechivoc în legatură cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul își va putea retrage consimțămantul în orice moment prin modificarea setărilor aferente browser-ului utilizat, în conformitate cu Politica noastra de Cookies.

Temeiul juridic al acestei actiuni este reprezentat de interesul legitim de a oferi permanent servicii imbunatatite untilizatorilor site-ului Media Galaxy.

12. Link-urile

Acest site conține link-uri către alte site-uri. Societatea nu este responsabila de politica de confidențialitate practicată de aceștia. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul datelor colectate pe acest site.

Pagina utilizeaza „plugin-uri” de la operatorii de retele sociale (de ex.: www.facebook.com).

Folosim plugin-uri pentru a face legatura intre site-ul www.mediagalaxy.ro si pagina oficiala a companiei deschisa pe Facebook (https://www.facebook.com/MediaGalaxy/). Nu colectam /stocam datele personale ale clientilor prin intermediul plugin-urior, dar este posibil ca prin aceasta legatura, clientii sa poata vedea pe conturile lor de Facebook, o parte din prietenii lor care apreciaza pagina Media Galaxy.

Desi exista posibilitatea de a intra in contact cu un reprezentant al Societatii / administrator al paginii Media Galaxy de pe reteaua de socializare, solicitarea informatiilor legate de statusul comenzii, disponibilitatea stocurilor, caracteristici tehnice ale produselor, reclamatii, etc., trebuie sa fie indreptata catre Departamentul Relatii Clienti, prin formularul de contact pus la dispozitie in site la sectiunea Companie sau la numerele de telefon: 021 9198 (tarif normal in orice retea), 021 528 9198 - apelabil din orice retea, din tara si din strainatate (tarif normal). De asemenea, in cazul unor situatii care presupun solicitarea si comunicarea unor date cu caracter personal sau alte informatii sensibile, va rugam sa adresati solicitarea catre dpo@altex.ro sau la adresa: Soseaua Bucuresti Nord, Nr.10, Global City Business Park, Corp O1.1, Etaj 10, cod postal 077190, oras Voluntari, jud ILFOV.

13. Notificări si acțiuni privind informațiile despre utilizatori

La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, expediată pe adresa Societatii , acesta se obligă:

a) să confirme solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singură dată pe an;

b) să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;

c) să transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat Societatii într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator;

d) să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.

14. Comunicarea modificărilor

Daca informațiile de identificare ale unui utilizator se schimba (ca de exemplu codul poștal) sau daca un utilizator dorește sa renunțe la serviciile noastre, vom avea grija sa corectam, actualizam sau sa eliminam acele date personale care ne-au fost încredințate de către utilizator. Acest lucru poate fi realizat fie de pe pagina de înregistrare,fie prin intermediul formularului de contact https://www.mediagalaxy.ro/contact/.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata către utilizatori prin email, astfel încât aceștia să fie întotdeauna informați cu privire la datele pe care le colectăm, cum le utilizăm și în ce circumstanțe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informațiilor în alte scopuri. Vom utiliza datele în concordanță cu politica sub care au fost culese informațiile, conform cu Nota de informare privind prelucrarea datelor, precum și cu Politica privind protectia datelor cu caracter personal .

15. Securitate

Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online.

Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a carui poziționare variaza in functie de tipul de browser utilizat (ex.: in partea de jos a ferestrei, daca utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, daca utilizati browser-ul Google Chrome). Pentru mai multe informații privind standardele de securitate practicate pe acest site accesează secțiunea Ajutor.

Fiind de acord cu prezentul document "Termeni si condiții de utilizare a site-ului www.mediagalaxy.ro ", utilizatorii își asuma in totalitate eventualele riscuri.

16. Jurisdictia. Legea aplicabila

Relatiile contractuale dintre parti vor fi guvernate de legea romana. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi inaintate spre solutionare instantelor competente.

17. Alte informații

 • Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate în desfășurare; acestea descriu în detaliu termenii și condițiile speciale aplicabile fiecărei campanii și completează dispozițiile prezentului document "Termeni și condiții de utilizare a site-ului www.mediagalaxy.ro”.
 • Promoțiile afișate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor din magazinul online / Regulamentele speciale și în limitele stocurilor disponibile.
 • Produsele, prețurile și informațiile cu privire la disponibilitatea de stoc afișate pe site-ul www.mediagalaxy.ro pot fi diferite de cele afișate în magazinele Media Galaxy din orașe (puncte de lucru Altex România SRL).
 • Societatea își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație publicată pe site fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

18. Baza legală

Pentru mai multe informații, puteți accesa:

 • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;
 • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice;
 • Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii;
 • Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;
 • Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă;
 • Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
 • Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc;
 • Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.
 • Ordonanța de Urgență nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri.
 • Ordonanța de urgență nr. 141/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de furnizare de conţinut digital şi de servicii digitale.
  • Regulamentul privind serviciile digitale – DSA.