Armagnac

Tot ce trebuie sa stii despre Armagnac

 

Armagnac este facut din distilarea fructelor (si a sucurilor din fructe) fermentate, cele mai folosite fructe fiind pere, mere, si struguri. Acesta se mai numeste si vin ars si tinde sa aiba o aroma bogata si puternica. 

Armagnac este la baza un tip de Brandy care este realizat doar intr-un singur loc din lume. Acesta se face in regiunea Armagnac din Franta iar cei care fac Armagnac acolo, sunt singurii care pot sa numeasca astfel bautura lor. Cineva din afara acestei regiuni nu are voie sa numeasca bautura ‘’Armagnac’’. Astfel, cea mai populara tara pentru Armagnac este Franta

 

Exista mai multe tipuri de Armagnac  in functie de cat de mult au stat la invechit:

V. S. (Very Special) - Invechit pentru cel putin 2 ani

V. S. O. P. (Very Superior Old Pale) - Invechit pentru minim 4 ani

X. O. (Extra Old) - Invechit pentru minim 10 ani

X. X. O. (Extra Extra Old) - Invechit pentru cel putin 14 ani

Cu cat un Armagnac este mai vechi, cu atat va fi mai fin si mai scump. Printre cele mai populare branduri de Armagnac putem enumera: Tariquet, Prince D'Arignac si altele.

Intrebari frecvente

Armagnac este facut din distilarea fructelor fermentate, cele mai folosite fructe fiind mere, pere, si struguri. Acesta are o aroma foarte bogata si puternica si se mai numeste si vin ars.

Cu cat un Armagnac este mai vechi, cu atat este mai fin si mai scump. Cele mai cunoscute tipuri de Armagnac (in functie de vechime) sunt: V. S. - Invechit 2 ani, V. S. O. P. - Invechit 4 ani, X. O. - Invechit 10 ani, X. X. O. - Invechit 14 ani.

 

Cea mai variata gama de produse conform studiu retail realizat de Nielsen in septembrie 2020