Placi de baza

(115 produse)
  115 produse

   

  Placi de baza (motherboard) la cel mai bun raport calitate-pret!

   

  O placa de baza asigura conectivitatea intre componentele hardware ale unui computer, cum ar fi procesorul (CPU), memoria (RAM), hard disk-ul si placa video (GPU). Exista mai multe modele de placi de baza, concepute pentru a se potrivi cu diferite tipuri si dimensiuni de calculatoare.

  Fiecare model de placa de baza este conceput pentru a functiona cu anumite tipuri de procesoare si memorie RAM, de exemplu pentru memoria RAM DDR5 ai nevoie de o placa de baza DDR5. Cu toate acestea, hard disk-urile sunt in mare parte universale si functioneaza cu majoritatea placilor de baza, indiferent de tip sau de marca. Cand vine vorba de SSD-uri, fiecare SSD, fie ca este NVMe sau SATA, functioneaza cu fiecare placa de baza prin USB, dar SSD-urile mici care utilizeaza slotul M.2 au nevoie de o placa de baza cu slot M.2.

   

  Placa de baza perfecta pentru un PC de gaming!

   

  Alegerea celei mai bune placi de baza pentru gaming (sau a celei mai bune placi de baza  pentru orice alt tip de activitate digitala) este un pas esential in construirea sistemului pc ideal, chiar daca componente precum procesorul si placa video  primesc de obicei mai multa atentie. In esenta, fiecare parte a PC-ului tau se conecteaza la placa de baza. Factorul de forma al acesteia (placa de baza ATX, placa de baza MATX si placa de baza Mini ITX etc.) va dicta dimensiunea carcasei PC-ului pe care va trebui sa o folosesti,iar socket-ul (cpu socket 1700, cpu socket 1200 etc.)  si chipset-ul unei placi vor determina ce procesoare poti instala. Pentru procesoarele AMD ai nevoie de o placa de baza cu chipset AMD, iar pentru procesoarele Intel, o placa de baza cu chipset Intel

   

  Comanda acum placa de baza potrivita pentru tine!

   

   

  Intrebari frecvente

  Placile de baza reprezinta coloana vertebrala a calculatoarelor. Ele constituie o parte esentiala a hardware-ului PC-ului, prin intermediul careia interactioneaza si se conecteaza toate componentele sistemului. O placa de baza se asigura ca toate componentele separate functioneaza impreuna pentru buna functionare a computerului.

  In primul rand trebuie sa stabilesti ce fel de PC vrei: de gaming, office sau pentru design grafic. Fiecare placa de baza este creata cu o varietate de caracteristici care sunt potrivite pentru anumite utilizari. Acest lucru te va ajuta sa folosesti cat mai bine banii, deoarece nu vei plati pentru caracteristici pe care nu le vei utiliza. De asemenea, trebuie sa iei in considerare toate componetele pe care le vei utiliza in constructia pc-ului precum: procesorul, memoria, placa video si spatiul de stocare.

  Deschide Run folosind tastele Windows + R. Cand se deschide fereastra Run, tasteaza msinfo32 si apasa Enter. Astfel, se va deschide Windows System Information. Informatiile despre placa ta de baza ar trebui sa fie specificate langa Baseboard Manufacturer, BaseBoard Product si BaseBoard Version.