Memorii RAM

(121 produse)
  121 produse

   

  Memorii RAM la cel mai mic pret din Romania!

   

  Memoria cu acces aleatoriu (RAM) este una dintre cele mai importante componente ale unui PC desktop sau laptop. Mai multa memorie pentru desktop inseamna viteze de procesare mai mari, adica timpi de incarcare mai rapizi, o mai buna redare 3D si o functionare mai lina in timpul rularii mai multor programe. O memorie RAM  mai buna si in cantitate mai mare, iti permite sa rulezi mai multe programe la o calitate mai buna. Cardurile de memorie RAM pentru desktop si laptop nu sunt interschimbabile, asa ca asigura-te ca achizitionezi componente care sunt compatibile cu tipul de dispozitiv. De asemenea, diferite placi de baza si sisteme utilizeaza standarde diferite, cum ar fi memoria RAM DDR4, memorie RAM DDR3 sau cel mai nou standard memorie RAM DDR5.

   

  In urma cu cativa ani, 4 GB de RAM erau suficienti pentru a rula jocuri si programe la cele mai inalte setari. Astazi sunt necesari aproximativ 16 GB memorie RAM pentru ca acestea sa functioneze bine si sa nu se blocheze. Memoria RAM este una dintre cele mai usor de manevrat si de obtinut componente PC, pentru a imbunatati performantele PC-ului tau.

   

  Pe site-ul nostru gasesti kit-uri memorii RAM de la producatori precum: memorii RAM Adata, memorii RAM Kingston, memorii RAM Corsair si multe altele.

   

  Comanda acum memoria RAM potrivita pentru PC-ul tau!

   

   

  Intrebari frecvente

  Memoria RAM a computerului este, in esenta, o memorie pe termen scurt in care datele sunt stocate pe masura ce procesorul are nevoie de ele. Calculatorul tau poate accesa memoria RAM mult mai rapid decat datele de pe un hard disk, SSD sau alt dispozitiv de stocare pe termen lung, motiv pentru care capacitatea RAM este esentiala pentru performanta sistemului.

  Atunci cand se utilizeaza o memorie RAM single channel, utilizarea procesorului (CPU) este mai mare, deoarece exista o latime de banda mai mica, ceea ce creste sarcina CPU. Cu toate acestea, cu memoria RAM dual channel, utilizarea CPU este cu 10-20% mai mica, deoarece exista o latime de banda mai mare a memoriei, ceea ce face ca procesul de transfer de date sa fie mai eficient.