Procesoare

(67 produse)
  67 produse

   

  Procesoare la cel mai mic pret din Romania!

   

  Ce este un procesor CPU?

   

  Pe scurt, procesorul sau CPU (Central Processing Unit) este partea dintr-un dispozitiv care executa instructiuni din programe, astfel incat sa-ti poti suna prietenii, sa-ti deschizi browserul web, sa scrii e-mailuri sau sa te joci. Multi oameni se intreaba de obicei: "Ce este un procesor intr-un laptop sau un PC?", fara sa realizeze ca procesoarele fac parte si din alte dispozitive moderne, cum ar fi tablete, smartphone-uri, DVD playere sau masini de spalat inteligente!

   

  Procesoare la cel mai bun raport pret-calitate!

   

  In zilele noastre, procesorul nu mai este la fel de important pentru performanta generala a sistemului ca in trecut, dar, inca joaca un rol major in viteza dispozitivului. In general, gamerii vor beneficia de un procesor cu frecventa mai mare, in timp ce lucrarile mai serioase, cum ar fi editarea video, vor beneficia de un procesor cu numar mai mare de nuclee CPU. Trebuie sa tii cont de faptul ca procesorul face parte dintr-un sistem, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai suficienta memorie RAM si, de asemenea, un sistem de stocare rapid care sa poata furniza date catre procesor. Daca esti in cautarea celor mai bune procesoare pentru jocuri sau a celui mai bun procesor pentru statii de lucru, exista doar doua optiuni din care poti alege - procesoare AMD si procesoare Intel.

   

  Comanda acum procesorul potrivit pentru tine!

   

   

  Intrebari frecvente

  Totul depinde de modul in care iti vei folosi sistemul. Noile procesoare Alder Lake pentru desktop de la Intel sunt foarte impresionante si au luat un avans fata de cipurile AMD. Seria Ryzen 5000 ofera performante excelente in toate domeniile, dar nu pot concura cand vine vorba de gaming sau editare video complexa. Acestea fiind spuse, poti gasi cele mai recente procesoare desktop AMD la un pret mai avantajos decat procesoarele Intel.

  In general, cele mai bune procesoare sunt cele din generatia curenta precum seria Alder Lake de la Intel sau seria Ryzen 7000 de la AMD.