Vin spumant

(147 produse)
  147 produse

   

  Vinul spumant - Momente speciale imbracate in arome energizante

  Este momentul perfect sa-ti surprinzi simturile si sa sarbatoresti cu un pahar de spumant. Iata momentul ideal cand poti sa servesti aceasta bautura: tu si partenerul tau la aniversarea voastra, priviri dulci, amintiri, iubire si preparatele preferate incununate cu spumantul vostru preferat.

  Spumantul se obtine prin dubla fermentare a vinului. Prima fermentare este cea prin care trece vinul in mod obisnuit, iar cea de-a doua duce la obtinerea spumantului, cand bautura formeaza dioxidul de carbon. Vinul se supune unei presiuni de aproximativ 5 bari si este imbuteliat in sticle cu o rezistenta sporita.

  La noi pe site gasesti vinuri spumante pentru toate gusturile, de la vin spumant dulce, pana la sec si derivate din acestea. 

  Spumantele demiseci merg la fix cu deserturile, in timp ce Prosecco, de exemplu, poate fi pus in valoare daca este servit alaturi de aperitive pe baza de oua sau mezeluri.

   

  Cea mai potrivita metoda de servire a vinului spumant

  Servirea vinului spumant se face in pahare subtiri cu picior. Temperatura ideala de servire este intre 6-10 grade Celsius, pentru a te bucura de gustul si propietatile lui. Este recomandat ca paharul sa fie tinut de picior, nu de cupa, astfel bautura sa nu se incalzeasca.

  Alege acum sa incununezi momentele de neuitat alaturi de persoanele iubite din viata ta, cu vinul spumant din oferta noastra irezistibila!

   

   

  Intrebari frecvente

  Spumantul este incadrat in categoria bauturilor digestive, prin urmare este recomandata servirea lui inainte de masa.

  Spumantul se obtine din vinul fermentat de 2 ori. A doua fermentare se poate face prin mai multe metode, de la cea traditionala pana la cele mai noi.

  Sticla trebuie tinuta usor inclinata, dar ai grija sa nu o indrepti spre cineva sau ceva care se poate sparge. Se scoate sarma care tine dopul, apoi rotesti dopul incet. Ai grija sa nu agiti sticla inainte de a o desface!