- Bauturi, Cafea, Apa/
- Bauturi fine/
- Brandy
- Disponibilitate
- Promotii
- Pret
- Nota minima
- Brand
- Tara de origine
- Volum (l)
- Alcool (%)
- Ambalaj
Brandy
Bauturi Brandy - gust puternic pentru cunoscatori si nu numai
In primul rand, ce ne-am dori sa retii este faptul ca atunci cand vorbim despre brandy, ne referim la o gama larga de bauturi alcoolice, obtinute prin distilare. Adeseori confundat cu coniacul, brandy-ul este diferit de acesta prin faptul ca ingredientul sau de baza este sucul de fructe fermentat, astfel incat putem avea brandy de struguri, de cirese, de pere, de mere, de caise, de piersici sau un amestec de mai multe fructe. Bauturile de tip brandy denota eleganta si, fie ca esti in aceasta sectiune pentru prima data sau ca te delectezi ocazional cu bauturi de calitate, esti in locul potrivit. Stim, e greu sa alegi cand ai o sumedenie de variante reunite sub umbrela bauturilor fine, dar, in mod responsabil, cautand si testand, cu siguranta o vei alege pe cea potrivita. Daca vrei sa fii mereu la curent cu promotiile la brandy, aboneaza-te la newsletter si iti dam noi de veste.
Vinars, brandy sau coniac?
Adeseori considerat brandy, bautura vinars este, de fapt, coniac romanesc. Asadar, daca vreodata te-ai intrebat care este diferenta dintre cele doua bauturi, te ajutam noi: in unele localitati din nordul tarii, in Maramures, vinarsul este cunoscut si ca jinars, o bautura alcoolica tare, cu o concentratie de alcool etilic de minimum 37,5%. Se obtine prin invechirea in butoaie din lemn de stejar a distilatelor (peste 3 ani). Denumirea provine din Transilvania, compus din cuvintele vin+ars, unde cuvantul ars inseamna si distilat.
Intrebari frecvente
Brandy-ul este obtinut printr-un proces de distilare. Ingredientul de baza al acestor tipuri de bauturi este sucul fermentat de fructe. In mod normal aceste bauturi au intre 40 si 60 de grade.
Brandy-ul reprezinta clasa bauturilor alcoolice intre 40 si 60 de grade, care au ca ingredient de baza sucul obtinut din fructe fermentate. Astfel, cognacul apartine de categoria bauturilor brandy, deoarece este obtinut din fermentatia strugurilor. Cu toate acestea exista bauturi brandy obtinute din struguri, care nu sunt cogniac. Asadar, coniacul este pentru brandy ceea ce este sampania pentru vinul spumant.